Не мога да говоря за никакъв план за задържане, а най-малкото за това, което ми казвате, защото аз не мога да си представя или да си помисля, че г-н Борисов е казал такова нещо, че има план за ликвидирането му в следствения арест.

Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров. Това, според него, е меко казано нелепо. Нека не изпадаме в параноя на държава, която едва ли не се намира в своето развитие 55 години назад , или държава, която е на прага на военна диктатура, допълни още Цацаров.

България е държава, в която има закони и конституция, а не държава, в която арестите се решават на съвещание при главния, или поне тази прокуратура не е такава, каза в заключение той.

БГНЕС припомня, че днес Бойко Борисов при напускането си на КСНС заяви, че имало подготвен сценарий да го задържат и в ареста да го убият. Десет дни Станишев и Орешарски не казват кой е предложил Пеевски за председател на ДАНС, всички знаят, че това може да бъде само Доган. Това е нестандартното. Моят дядо са написали, че е починал от "червен вятър". Това са готвили да направят и с мен и затова са тичали при главния прокурор, заяви Борисов. Според него само Пеевски се е съгласил нестандратно на незаконно действие и затова са го избрали. Източниците на Борисов за сценария, който са подготвяли, самият той определи като "категорично сигурни". Той отказа да каже кой го е поръчал.