ФБР арестува двама жители на Ню Йорк, обвинени в опит да организират покушение срещу американския президент Барак Обама. Това съобщи телевизия Ей Би Си.

По данни на ФБР, Глендън Скот Крауфорд и Ерий Фейт в продължение на няколко месеца са работили над устройство, способно да излъчи смъртоносна доза радиация. Те са планирали да го скрият в камион и да го взривят с помощта на дистанционно управление. Целите на заподозрените е трябвало да бъдат "политик" и мюсюлманска организация.

Източници, запознати с разследването, съобщиха, че под "политика" се има предвид Барак Обама. Според тях, Крауфорд многократно е критикувал американския президент и е заявявал, че именно той е виновен за атентата по време на Бостънския маратон.

ФБР е започнало да следи Крауфорд още от миналата есен, след като е влязъл в синагога и е започнал да разпитва за оръжие, което може да убие "враговете на Израел, докато те спя". Арестът е осъществен, когато Фейт е трябвало да предаде на Крауфорд последните необходими детайли за устройството.