Стигам до извода, че БСП, ДПС и "Атака" искат умишлено да паднат от власт, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридора на президентството.

Борисов напусна КСНС след словесния сблъсък със Сидеров, който опита скандално да провали съвета. Той обвини за случая и БСП, и ДПС, които търпели Сидеров. След това той се върна на случая с назначаването на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Какво е нестандартното на г-н Пеевски срещу мен, попита той.

След като тези три партии признаха изборите и отново ГЕРБ е първа политическа сила казаха, че с ГЕРБ трябва да се разправят нестандартно. Подготвили са сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият, заяви Борисов. Десет дни Станишев и Орешарски не казват кой е предложил Пеевски, всички знаят, че това може да бъде само Доган. Това е нестандартното. Моят дядо са написали, че е починал от "червен вятър". Това са готвили да направят и с мен и затова са тичали при главния прокурор.

Най-голямото предателство е да дадеш на една етническа партия националната сигурност. Само Пеевски се е съгласил нестандратно на незаконно действие. Те са пълна катастрофа. Познавам Станишев, Орешарски, те не са глупави хора. Правят грешките нарочно, защото не могат да изпълнят обещанията си, заяви Борисов.

Източниците на Борисов за сценария, който са подготвяли, самият той определи като "категорично сигурни". Той отказа да каже кой го е поръчал. "Не мога да ви кажа ще отговарям по начина, по който те отговарят: возейки се в метрото, един зад мен ми каза, щото се оказа, че между Местан, Орешарски и Станишев не се знае кой е предложил Делян Пеевски и вие ги търпите 7 дни да мъцкат, да хъцкат и да не казват кой ги е наложил, защо трябва аз да казвам, то го пише черно на бяло", попита риторично, отговаряйки Борисов.

Борисов няма да сигнализира нито една институция у нас за тази информация. "Просто внимавам и се пазя повече", каза той.

Бившият премиер е категоричен, че нито Станишев, нито Орешарски, нито Доган са глупави хора, които не могат да правят "грешки без да искат". Затова и Борисов стига до извода, че "те ги правят нарочно". Целта им според него е умишлено до изнервят народа, за да паднат и след това да излязат и да припомнят обещанията си за вдигане на пенсии.

Пред сградата на президентството Борисов каза, че в създалата се ситуация ще пази ГЕРБ от връщане на власт с цената на всичко. Той не пожела да прогнозира как точно ще се развие ситуацията в страната. "Не знам дали ще пада или няма да пада правителството", заяви Борисов и посъветва гласувалите за ГЕРБ за спокойствие. "Призовавам тези, които протестират да протестират мирно, да не се поддават на провокации", каза още Борисов. "Това не е нормална ситуация. Няма държавност в момента. Провокират всеки ден да има скандали, да стане бой и след това "всички са маскари, да се махат, да дойдем ние", коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос на ТВ7 за излязлата информация за офшорните сметки на Росен Плевнелиев, Борисов отговори по следния начин: "Аз чух за доста хора, включително и ваши,които в Кипър са изгорели с пари в офшорни компании, така чух. Колкото се съмнявам във вашия шеф, толкова се съмнявам и в Плевнелиев".

Борисов беше категоричен, че ГЕРБ ще се върне в Народното събрание за разглеждането на промените в Изборния кодекс. "Има ли точка в дневния ред за избирателния закон, 97 депутати са вътре", категоричен беше той.

Запитан дали ще води разговори с Иван Костов и Меглена Кунева и техните партии, Борисов отговори: " Доста хора има в двете партии, с които се познаваме, ако решат и имаме общи неща, които да направим ще се срещнем, включително и ако ме поканят в техните централи".

Бойко Борисов напусна заседанието на КСНС, тъй като има среща на председателите на ЕНП, а "и скандалното поведение на Волен Сидеров, който буквално вече уронва престижа на всички институции, не ми два основание да стоя на този съвет". "Аз имам нормално усещане за държавност, не мога да гледам как и вътрешният министър, и шефът на ДАСН, премиерът се гърчат всичките и слушат 20 минути Волен Сидеров как разваля националния съвет". Вместо него на съвета е Цветан Цветанов, лидерът на Атака остана.