В един сутрешен блок, всяка сряда, подобно на сериала "Болница на края на града", се излъчвали поредица от вълнуващи материали, посветени на мен. Не ги гледам. Oт това, което ми разказват, предполагам, че са любопитни... Но имам друга работа. А и изследването на нищетата не води обезателно до възвисяване. Това написа във фейсбук профила си водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев.

Поводът е изказване на депутата Кирил Добрев от тази сутрин: "Когато излезе комисията, стана ясно, че има сигнал срещу Жулиета Хубенова, цитирам: "да се решава бързо и безболезнено - обаждане от Томислав Дончев, на 19, четвъртък", каза Кирил Добрев, който цитира записки от скандалното тефтерче на Филип Златанов.
В тефтерчето си шефът на комисията за конфликт на интереси в управлението на ГЕРБ си бе водил записки с абревиатури на имена, а срещу много от тях бяха разписани и инструкции за действие. В записките фигурираше и дори името на президента Росен Плевнелиев.

"Направих справка в интернет и се оказа, че зам.-министърът на икономиката и енергетиката по време на ГЕРБ Жулиета Хубенова подава оставка по собствени причини. Защо - трябва да отговори Дончев", допълни Добрев.

"Дотук нищо ново. Беше ясно, че ще е така, по една проста причина - в изборната борба опонентите ми нямат шансове да привлекат симпатии и единствената им възможност е да унищожат мен. Да ме унищожат като публичен образ, а и като дух и самочувствие.

Този филм вече сме го гледали, но, подобно на тъп сериал, той ще се излъчва още и още – щом има продуцент и има инвеститори. Нищо, че няма аудитория", пише още от своя страна Дончев.

Той заявява още, че е ангажирал адвокати, които да се занимаят с казуса.

"Трябва да се извиня на всички бивши и настоящи колеги, които покрай мен са принудени да слушат чудеса и за себе си. Благодаря на хилядите ми познати и приятели, които дори не намериха за нужно да ме питат дали има нещо вярно. Единственото неясно в цялата работа е защо сериалът се излъчва в сряда, се казва в края на позицията на Дончев.

Тази сутрин Добрев каза, че "докладът на ЕК беше унищожителен". "Самият г-н Дончев е елемент от този доклад", посочи той, визирайки злоупотреби с евросредства.