Премиерът Пламен Орешарски издаде заповеди за назначаването на още петима заместник-министри, съобщиха от правителствената информационна служба.

Това са Людмила Елкова – заместник-министър на финансите, Добромир Симидчиев – заместник-министър на регионалното развитие, Иван Иванов – заместник-министър на вътрешните работи, Петър Киров – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и Атанаска Тенева – заместник-министър на образованието и науката.

Людмила Елкова е родена на 22.03.1973 г. Магистър е по право от УНСС. От 2000 г. до 2009 г. заема различни длъжности в Министерството на финансите, като последната е директор на дирекция "Данъчна политика". След това е била консултант по управление на проекти към Българския институт за стандартизация и консултант по проекти на ЕС на свободна практика.

Добромир Проданов Симидчиев е роден на 12.02.1974 г. Завършил е УНСС със специалност пречистване на питейни и отпадъчни води, проектиране на пречиствателни станции, управление на утайките. Магистър е и по бизнес администрация от Университета на Сиатъл, САЩ. От октомври 2011 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

Иван Валентинов Иванов е роден на 13.08.1975 г. Има магистратура по история от СУ "Св. Климент Охридски" и по право от ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на "Билдинг Строй Експрес" ЕООД. Преди това е ръководил офиса на "Воинтех" ЕООД в Шумен.

Петър Володиев Киров е роден на 21.11.1977 г. Завършил е право в СУ "Св. Климент Охридски". Целият му трудов стаж е преминал на различни длъжности в Изпълнителна агенция "Морска администрация", като от септември 2008 г. е неин заместник-изпълнителен директор.

Д-р Атанаска Михайлова Тенева е родена на 14.01.1958 г. Магистър по математика е от ПУ "Паисий Хилендарски". Има докторантура по философия от Руската академия по управление – Москва, и е придобила квалификация за учител по философия от СУ "Св. Климент Охридски". В момента е преподавател в Университета по хранителни технологии в Пловдив. Била е народен представител в 39-ото и 40-ото Народно събрание.