Четири пети (80%) от руснаците одобряват действията на президента Владимир Путин, а повече от половината са уверени, че страната се развива в правилната посока. Това сочат данните от изследване на социологическия "Левада-център", съобщи "РИА Новости".

Одобрението за Путин след безпардонното анексиране на Крим се приближава до своите максимални равнища от 2008 г., когато бе кратката война с Грузия. Тогава одобрението за президента достигна 85%.

Днес едва 18% не одобряват неговите действия, а 26% от респондентите са на мнение, че Русия се развива в грешна посока. 15% не са в състояние да отговорят на въпроса.

Подкрепата за премиера Дмитрий Медведев е 62%. Работата на министър-председателя не се харесва на 35% от руснаците. Одобрението за него също се е покачило значително в сравнение с предишните допитвания.

Проучването е проведено в периода 21-24 март 2014 г., като извадката включва представители на всички руски градски и селски общности на възраст над 18 години в 130 населени места. Възможната статистическа грешка е 3.4%