Турски ТИР с извънгабаритен товар е отнесъл една от кабинките за плащане на пътните такси на ГКПП "Дунав мост" край Русе.

Инцидентът е станал, когато камионът с дължина около 60 метра е преминавал пред пункта. Шофьорът по невнимание е закачил леко високата конструкция, но това е било достатъчно за тежкия камион да я събори. За щастие по време на маневрата служителят, който работи в кабинката, не е бил вътре, тъй като е бил слязъл да види товара. Пострадали при инцидента няма.

От Митница Русе са реагирали незабавно на неприятната случка. За да не се натрупват ТИР-ове и да се бави обработката на документите им, е отворен още един пункт за плащане на пътни такси специално за камионите. Той е съществувал и преди, но е обслужвал леки автомобили и се намира на нивото на земята. Това създава известни неудобства на шофьорите, които трябва да слизат и да се качват в камионите, вместо само да подават документите през прозореца. Те обаче не възразяват, тъй като предпочитат тази алтернатива пред възможността да чакат на опашка само пред една кабинка. Очаква се до седмица да бъде поставена нова висока кабинка за обслужване на ТИР-овете.