#ДАНСwithme, #ignorevolen, #усмихнисебе. Това са хаштаговете, които публикуват в социалната мрежа фейсбук стотици граждани, недоволни от поведението на Волен Сидеров.

Призивите "Игнорирай Волен, протестът е мирен!" се разпространяват с мълниеносна сила във фейсбук. Гражданите призовават да се протестира мирно и да не се обръща внимание на поведението на Волен Сидеров. Протестиращи граждани обсъждат шествието да не стига до централата на "Атака" в София и така Сидеров ще бъде лишен от медийно внимание. Основният призив е протестиращите да не се поддават на провокации.

Снощи на поредния протест в София напрежението ескалира. Пред централата на "Атака" няколкостотин полицаи и привърженици на националистите очакваха протестиращите. Малко преди полунощ, двата лагера започнаха да се замерят с бутилки и камъни. Пострадаха 8 души, сред които полицай, депутат и дете. Волен Сидеров, който беше излязъл пред офиса на партията, обяви, че няма да допуснат протестиращи пред сградата. Стигна се и до замеряне с камъни и бутилки по фасадата и "строените" покрай нея националисти. От двете страни се чуваха вулгарни и цинични скандирания, включително и на етническа основа.