Заем от 105 хиляди евро е дал новият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов на Джевдет Чакъров. Губернаторът обаче не си спомня дали е направил това, докато Чакъров е бил министър или депутат. Това заяви Каймаканов на първата си пресконференция днес, след като официално встъпи в длъжност. „Джевдет Чакъров е мой лекар и приятел, съвсем нормално е като е имал нужда аз да му помогна. Не съм го чувал от 4 месеца, не той е лобирал за поста ми и нямам нищо общо с ДПС“, отново подчерта губернаторът. „Предложението за поста ми дойде от премиера Пламен Орешарски“, допълни той.

Днес е първият работен ден на Каймаканов, съпроводен от протести. Пловдивчани недоволстват, обвинявайки го, че е партийно назначен и, че не искат човек на Местан да заема най-високия държавен пост в областта. Каймаканов слезе да покани 50-ината стачкуващи на разговори в сградата. Те обаче изригнаха с викове: „Ууууу!“, „Иди си!“.

Венцислав Каймаканов каза още, че заемът, даден на Чакъров не би трябвало да смущава никого, защото договорът за него е приложен в данъчната му годишна декларация и е прозрачен. Той отказа да обясни колко пари до момента му е върнал Джевджет Чакъров.