Господарите на Борислав Манджуков най-вероятно са го убили. Това обяви пред TV 7 бизнесменът Веселин Данов, който поясни, че от доста време не се е виждал с него.
Той отхвърли версията, че може да е ликвидиран, защото е поискал в последно време да влезе в бизнеса с лекарства, защото се говори, че каналът е минавал през Варна.

„Това е възможно, защото се занимавал с ДДС, но аз не вярвам. Говори се за въпросните възможни доставки на лекарства от Китай и Индия, но не вярвам. Монополът във Варна го държи Марешки. Факт е, че Манджуков имаше контакти с Русия. Той пътува много, защото търсеше хора с пари, а руснаците са богати. Но вижте, няма случай някой, който има 100 млн. долара, да убие друг, защото му е дал 1-2. Борислав или е убит от човек, на когото е взел последните пари и му е паднало пердето, или е ликвидиран от господарите му”, обясни Данов.

Бизнесменът за пореден път лансира версията, че Борислав Манджуков е бил покровителстван, защото няма как човек, срещу когото има 48 висящи дела, да стои на свобода.

„Преписки са били прекратявани срещу него и той е на свобода. Това са фактите. Във Варна един човек – заместник-окръжният прокурор Лазаров, смело работеше по преписките срещу Манджуков, но бе спънат от колегите си. Борислав също така бе закрилян от София от прокурор, който бе махнат”, добави Данов.