Не съм тук, за да връщам ГЕРБ на власт. Тук съм, за да не дам държавата на олигархията, пише на плакат на протестиращите пред МС.

Днес за четвърти път има протест пред Министерски съвет. В София протестиращите се събират отново на площад "Независимост". Протестът е организиран в социалната мрежа. Снощният протест, трети поред, продължи повече от четири часа и половина. Той бе най-многолюден, най-шумен – над 15 хиляди души се събраха първоначално на пл. "Независимост", минаха през Народното събрания, блокираха кръстовищата на Софийския университет и "Орлов мост" и продължиха към Моста на влюбените до НДК. Оттам минаха през централата на ГЕРБ в административната сграда на НДК и продължиха по бул. "Витоша" към централата на БСП на "Позитано". След това се отправиха към бул. "Стамболийски", към сградата на ДПС, върнаха се отново на площад "Независимост" и поеха към ПП Атака". Викаха "Оставка" ,"Мафия" и заявяват, че ще бъде "все така до победата". Те бяха "въоръжени" с тъпани, свирки.

Протестът протече цивилизовано, като изключим една група, която си започна да скандира нецензурни думи и лозунгите отпреди повече от 20 години - през 1990 г. и по-късно през 1996/97 години "Червени боклуци", "Долу БСП!" и си. Иначе атмосферата през по-ранните часове беше приятна, всичко мина без никакви инциденти. Пред централата на "Атака" имаше спречкване между активисти на партията и протестиращи, но до инциденти не се стигна. Волен Сидеров излезе и пред парламента, заедно със симпатизанти на партията и влезе в словесни сблъсъци с протестиращите.

Нямаше тежко струпване на полицаи, освен при охраната на държавните институции като сградата на МС, Народното събрание и други. Това е огромната разлика между протестите от миналата година на Орлов мост, когато гражданите излязоха да защитят българската природа, сподели участник тогава и сега. Миналата година макар, че хората бяха по-малко полицейската машина на ГЕРБ изправи срещу тях машини, жандармерия, дори използва провокатори, припомни младежът. Така, че никога не трябва да се връща ГЕРБ, положителното е, че управляващите в момента от БСП и ДПС не използват никаква полицейщина. Това е положително, категоричен е той, който сред тези, които и трите вечери са на протеста. Протести се състояха във Варна, Пловдив, Благоевград и други градове на страната.

БГНЕС припомня, че Делян Пеевски се оттегли от ръководния пост в ДАНС. Това стана по-малко от 12 часа след първите протестите в столицата в петък вечерта. В открито писмо до медиите Пеевски обясни причините за оставката. В него се казва, че той е приел да изпълнява отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата.

"Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Няколко часа след писмото на Пеевски, Орешарски, Станишев и Местан решиха да оттеглят кандидатурата на Пеевски, а Орешарски заяви, че ще предложи нов председател на ДАНС.