Нося лична отговорност за предложената кандидатура на Делян Пеевски, нося отговорност за публичната реакция, заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

Всеки един от нас е длъжен освен от своята самооценка, да се ръководи и от публичната оценка на образа, каза още председателят на ДПС по повод негативната реакция, предизвикана от Пеевски и назначаването му на поста председател на ДАНС.

Ще поема категоричен, необратим, публичен риск, защото аз съм публична личност. Имате хиляди фотографски кадри от моя публичен живот. Ако някой някъде представи, дори косвено доказателство, че съм имал не среща, а допир очи в очи, не разговор с въпросния председател на Централна корпоративна и търговска банка, аз по повече няма да се занимавам с политика. Не познавам това лице", категорично отговори Местан в отговор на въпрос.

Към казуса Делян Пеевски аз съм доблестен да поема своята отговорност за подкрепата за тази номинация, имах съответните мотиви, допълни Местан. Предполагаше ангажираността и на хора, готови да си сложат главата в торбата – това е бил мотивът, каза Местан.