Второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за потребителския кредит с вносители Йордан Цонев и група народни представители предстои в НС тази седмица, предаде БГНЕС.

В програмата на депутатите е и първо гласуване на промени в Закона за автомобилните превози , както и първо гласуване на поправки в закона за електронните съобщения . Ще продължи второто гласуване на законопроекта за Сметната палата, ще бъдат разгледани на второ четене и промени в закона за енергията от възобновяеми източници. Предстои второ гласуване на законопроект за изменение и допълнение на закона за обществените поръчки и второ гласуване на законопроект за защита на растенията. Депутатите ще дебатират и по време на второто гласуване на промени в закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Ще има първо гласуване на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката и първо гласуване на поправки в Закона за уреждане правата на граждани с многогодишни жилищно-спестовно влогове и др.

Доклад ще има на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 - март 2013 г. и проект за решение по доклада с вносител Таско Ерменков, депутат от КБ, председател на комисията. Следва и доклад за дейността на Омбудсмана на Република България за 2012 г. Редовният парламентарен контрол ще бъде в петък.