Едно от емблематичните лица на БНТ – Димитър Цонев, се завръща в ефира на националната телевизия.

От 31 март той ще е водещият на публицистичното предаване "Още от деня", където всеки делничен ден от 18.30 часа ще дискутира горещите теми от света и България, съобщиха от националната медия.

"Не очаквах да получа точно това предложение от БНТ, но в интерес на истината не се колебах дълго и го приех. Телевизионната си кариера в голяма степен дължа на БНТ и когато националната телевизия те покани, какъв друг избор, освен да приемеш. Надявам се с екипа на "Още от деня" да надградим това, което колегите са постигнали в последната година", заяви Димитър Цонев.

Голяма част от кариерата на Димитър Цонев е свързана с БНТ. Зрителите го познават като водещ и редактор на информационните емисии "По света и у нас". Дългият му професионален път в националната телевизия е свързан и с двете публицистични предавания – "Петък 22" и "Тема". А в продължение на две години той беше домакин и на популярното предаване "В неделя с...".

Освен журналист, Димитър Цонев е автор и на 17 документални филма, сред които "Професия полицай", "Избори по американски", "Туризмът в САЩ" и други. Познат е с участията си в българското кино с филмите "Таралежите се раждат без бодли" и "Записки по българските въстания".