Лидерът на Атака Волен Сидеров е провел спешна среща с министър–председателя Пламен Орешарски. Това обяви самият той на пресконференция.

На тази среща Сидеров е изложил своето виждане за случващото се в България, а именно че се извършва анархистичен и криминален опит за дестабилизация и гражданска война. Пред него той е настоял за спешна реформа в МВР. Според Сидеров МВР действа под диктата на Бойко Борисов и заедно с криминални елементи като Пашата, който стои зад снощните протести. Лидерът на Атака настоя за незабавно освобождаване на Христо Терзийски - СДВР, както и за ръководителите на Първо и Пето РУП София. Той посочи, че неговата партия разполага със съответния снимков и видео материал и че ще подаде сигнали в прокуратурата за действия на няколко медии, които открито са призовали и са водили хората по улиците.

Лидерът на Атака изтъкна, че в България зад всички тези протести стоят ГЕРБ и Румен Николова – Пашата и че всичко това се прави, за да се върне ГЕРБ на власт и да може Бойко Борисов да прикрие престъпленията от своето управление. Волен Сидеров настоя също Пламен Орешарски да се освободи от всички натрапени му партийни назначения от БСП и ДПС и така да покаже, че е програмен министър – председател, както твърди. В добавка лидерът на Атака каза също, че започват протести в градовете, където за областни управители са назначени хората от ДПС.