Кредитът на доверие вече не е никак голям. Моята позиция е ясна, аз оттеглих доверието си към правителството, което не означава, че не съм готов да работя с тях и да подкрепя всяка разумна идея.

Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев. Президентът направи първа копка на Икономическа зона "София - Божурище".

Считам, че не мога да поставям въпроса за оставки в правителството, но е морален жест на всеки да прецени. Изходът е в общите усилия за намиране на правилните решения, каза президентът. За пореден път българските граждани показаха своята силно демократична култура и любов към културата, оцени Плевнелиев протестите от петък насам. Според него, така гражданите помагат на политиците и им подават ръка.

Тези протести са категорични, имат своята ясна причина и политиците трябва да променят подхода. Защото това назначение (Делян Пеевски – бел. ред.) беше своеобразен рекорд в годините на прехода – на безкулисие, каза президентът. Подобни стъпки не трябва да се допускат, смята той.

Очаквам в четвъртък, на КСНС, който разширих като теми – освен реформата в сектор "Сигурност", добавям и нова, за адекватни мерки на парламентарно представените партии във връзка с политическата криза, в която изпаднахме. Очаквам от политиците да решат – ще има ли оставки, на кого, няма ли да има, какво ще се прави в НС и т.н. Защото хората казаха: "Искаме да ни управляват хора с морал, които да не ни крадат", подчерта президентът.