Ние потвърждаваме категорично нашата подкрепа за протеста, заяви Радан Кънев, заместник-председател на ДСБ в оставка.

На днешното заседание на Националното ръководство на ДСБ стигнахме до извода, че това е протест, насочен към бъдещето на нашата държава, протест на българската средна класа, подчерта Кънев. От партията призовах всички хора, симпатизиращи на ДСБ, да се включат в протестите и да протестират най-малкото докато падне правителството на Орешарски. Според Кънев падането на кабинета е въпрос на дни, а следващият парламент е близо.

"Хората излизат да си върнат институциите и да разделят държавата от мафията. Това е протест на 21 век и за 21 век", коментира той. Като отговор на исканията на гражданите на заседанието на Националното събрание на партията тази неделя ще се обсъди идеята за създаването на силен опозиционен блок с участието на ДСБ.

"Категорично ще се противопоставим на всеки опит този протест да се превърне в параван, зад който стоят Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Те са част от проблема и ние протестираме и срещу тях", каза още Радан Кънев.

"Почувствах се много горда, че в България има толкова много хора, които излязоха и протестираха заради принципи", заяви от своя страна Екатерина Михайлова. "Тези, които излязоха на първо място застават зад принципи, а на второ място заявяват, че не желаят повече така да бъдат управлявани, от който и да е. Надявам се тази гражданска енергия да се запази независимо кой ще управлява и да има подобна реакция във всеки един момент, в който хората виждат сдружаване с мафията", добави тя. Според нея "този парламент е приключил". Нещата са доста критични за управлението, каза още Михайлова. Тя смята, че разговори за свикване на Велико народно събрание може да има само в следващото Народно събрание.