Сътресенията в света на криптовалутите продължават. Близо 1,55 милиона единици от виртуалното средство за разплащане BlackCoin са били откраднати от онлайн платформата за обмяна на валути Cryptorush.

Откраднатите средства се равняват на 120 биткойна или близо 70 000 долара, съобщава „Бизнес Инсайдър“. Представителят на онлайн платформата за разплащане съобщи за киберпрестъплението в официално изявление.

Крадците са се възползвали от недостатък в системата, включващ BlackCoin, и са успели да придобият незаконно милиони единици от валутата.

"Ще дадем повече информация, когато разберем как ще компенсираме засегнатите потребители за тази огромна загуба. 100 биткойна не идват от нищото, така че моля да бъдете търпеливи, докато изясним ситуацията“, коментира представителят на Cryptorush, подвизаващ се под псевдонима linkandzelda.

Въпреки киберпрестъплението засега цената на биткойн не е претърпяла сериозна промяна и си остава на ниво от 579 долара.

Припомняме, че наскоро една от най-големите ексчейндж компании за виртуална валута MtGox обяви фалит заради над 700 000 изчезнали биткойни на потребители.