Хуманното наказание от по 2 години затвор условно с по 5-годишен изпитателен срок постанови Окръжен съд – Плевен за М. М. и К. П. Двамата управители на плевенска фирма бяха признати за виновни по дело за укрито ДДС.

В периода 15 март – 12 ноември 2004 г. в Плевен, подсъдимия М. М. в съучастие с К. П., избегнали установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери - 202 382 лв., като потвърдили неистина и в поредица подадени справки-декларации пред ТД на НАП - Плевен.

В отделните данъчни декларации подсъдимият избегнал плащането на ДДС, като включил в данъчната основа на доставките с право на пълен данъчен кредит неизвършени доставки от местен едноличен търговец, се посочва в съдебното решение.

Освен условните присъди двамата солидарно трябва да заплатят и направени по делото разноски - 764 лв. по сметка на Областната дирекция на МВР и 546 лв. по сметка на Окръжен съд - Плевен.

Решението на окръжните магистрати може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.