Състоянието на Михаел Шумахер продължава да е тревожно. Седемкратният световен шампион във Формула 1 все още е в изкуствена кома след изключително тежкото падане по време на каране на ски през декември. С изминаването на времето новините около състоянието на Шумахер намаляха. За огромно съжаление, шансовете за положителна развръзка - също.

Бившият ръководител на медицинските програми на Международната автомобилна федерация - доктор Гари Харстейн, който познава много добре Шуми, предупреди феновете да се подготвят за "най-лошия сценарий".

"Колкото повече времето отминава, толкова по-малки стават шансовете състоянието на Михаел да се подобри", притеснен е Харстейн.

"Винаги съм знаел, че хората обожават Шумахер. Прекарах години на пистата, облечен в червено с шапки, фланелки и знаменца на Ферари и на Шумахер. Все още съм зашеметен от дълбочината и постоянната любов на неговите фенове", заяви Харстейн.

Лекарят смята, че има вероятност Шуми наистина да е загубил около 25 процента от теглото си, каквито слухове се появиха наскоро.

"Напълно е възможно. Най-вероятно е така. За щастие, последствията от това не са особено драматични, поне не на този етап. Пациентите в кома не се нуждаят от мускулите с изключение на диафрагмата", каза още Харстейн.