Около 2000 недоволни граждани се събраха отново на протест пред сградата на Министерски съвет.

Протестиращите скандират: "Долу ДПС", "Оставка", "Мафия", "Избори". Те са издигнали и плакат, на който пише: "Пеевски след Цветанов като Берия след Сталин".

БГНЕС припомня, че вчера премиерът Пламен Орешарски предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС. Парламентът гласува и одобри кандидатурата му. Последва масово недоволство и десетки хиляди граждани излязоха на протест пред Министерски съвет срещу избора на Пеевски. Президентът Плевнелиев заяви, че доверието му към кабинета "Орешарски" е изчерпано и настоя НС да преразгледа решението за избора на Пеевски като председател на ДАНС.

Вчера часове наред хиляди българи протестираха срещу назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Много от протестиращите носеха снимки на Делян Пеевски, върху които бе написано "Game Over" (Играта свърши).

Днес Делян Пеевски се оттегли от ръководния пост в ДАНС. Това стана по-малко от 12 часа след протестите в столицата. В открито писмо до медиите Пеевски обясни причините за оставката. В него се казва, че той е приел да изпълнява отговорностите на председател на ДАНС в името на гражданите, обществото, държавата. "Пак в тяхно име съм готов да приема Решение на 42-то Народно събрание, с което да се отмени Решението за избирането ми. Този акт е израз на общата отговорност – моята, на премиера Пламен Орешарски и на председателите на БСП и ДПС г-н Сергей Станишев и г-н Лютви Местан", се казва в писмото. Няколко часа след писмото на Пеевски, Орешарски, Станишев и Местан решиха да оттеглят кандидатурата на Пеевски, а Орешарски заяви, че ще предложи нов председател на ДАНС.