Решението за подкрепата на Делян Пеевски от групата на БСП не е било лесно, но за разцепване на партията и групата не може да се говори. Това заяви по БНТ депутатът от ПГ на КБ Татяна Буруджиева.

По думите й в парламентарната група на БСП е имало и доста мнения против Пеевски. Всички обаче са били единодушни какво ще предизвика гласуването на тази кандидатура, заради бързината и начина, по който е взето решението, че ще има протести и обществото няма да приеме избора на Пеевски лесно и еднозначно.

"Аз приемам, че има крайна ситуация, както и това недоверие. Така е при всеки един от колегите. Защото ние нямаме достатъчно информация за това, което става в службите, нито за това, какъв ще е ефектът от това, което се случва в службите, в другите сфери на обществото.

Хората излязоха заради противоречието, което ние обещавахме в кампанията като прозрачност и промяна, и това назначение. За хората това е противоречие. От тук нататък самата група на БСП ще бъде крайно критична към това, което се случва в правителството", коментира Татяна Буруджиева, депутат от Коалиция за България.