За да се възстанови тялото, са му необходими около 8 часа хубав сън. Някои от нас се събуждат бодри, други се нуждаят от повече сън. От момента на нашето заспиване ние ставаме още по-интересни или поне така смятат специалисти, които се опитаха да анализират позите, в които спим.
Още по темата

Водещ в това изследване е Крис Идзиковски от Sleep Assessment and Advisory Service. Той заедно с други учени смята, че ние показваме голяма част от нашата същност по време на сън. Ето някои любопитни факти за позите, в които спим.

По корем

Тези поспаланковци са общителни хора, но понякога лесно се обиждат. Те са упорити, целеустремени и устойчиви.

С разперени ръце

Това са хора, за които може да се каже, че са открити натури, но и малко мнителни. Трудно вземат решения, но веднъж взели решение, малко вероятно е да го променят.

Свити и гушнали възглавницата

Изследване показа, че в тази поза спят почти около 50% от жените. За хората, които спят по този начин се смята, че са емоционални и творчески настроени. Обичат динамиката в отношенията. Любопитна констатация е, че жените, които предпочитат да спят в тази поза са по-склонни да достигнат множествен оргазъм.

Като лъжички

Любимият е буквално като залепен за гърба ви и нежно ви е обгърнал с ръце. Това създава чувство на безопасност и сигурност.

Разперени като морска звезда

Тези хора са добри приятели. Когато спят по гръб с ръце над главата си или под възглавницата, значи до себе си имате добър слушател и съветник.

Един срещу друг

Когато партньорите спят един срещу друг, но без да се докосват, това говори за сексуални отношения, в които и двамата са независими, но уверени. Това може да означава и напрежение във връзката.

Когато половинката спи с гръб към вас, това демонстрира голямо доверие.

А ако и двамата сте с гръб един към друг, но краката ви се докосват, означава, че все още емоционално сте свързани. Но може да означава, че партньорът ви се сърди.