Решението си да оглавя ДАНС взех след покана от страна на премиера Пламен Орешарски, казва в интервю за в. “Преса” Делян Пеевски. Той уточнява, че има дълг към държавата и е готов да й помогне в труден момент, когато решителните действия са крайно необходими.Новият шеф на агенцията по сигурността е категоричен, че от момента на назначаването си няма да прави повече политически изказвания и ще работи да има пълна прозрачност в работата на поверената му институция.

Според Пеевски протестите срещу назначаването му са провокирани и организирани от хора, които са притеснени от неговото назначение. Той заяви, че съсредоточената в ръцете му власт ще бъде използвана изцяло в полза на българския народ.

Нека президентът да види как работя и от позицията на държавен глава да прецени дали е правилно или грешно това назначение, коментира Пеевски реакцията на Росен Плевнелиев.

Той уточни, че първите му действия ще са насочени към стабилизиране бюджета на държавата чрез пресичане на контрабандата и ДДС измамите.