Мобилните камери на КАТ, които дебнат за превишена скорост от патрулки, са с дневно работно време и не снимат през нощта, съобщи шефът на КАТ комисар Антон Антонов, цитиран от "Телеграф". Причината е, че нито един от общо 134 радара, разпределени както в коли с надпис "Полиция", така и и в цивилни автомобили, няма светкавица.

"Общо взето, устройствата работят от рано сутрин със започването на първата смяна до 19-20 часа", уточниха от КАТ. След това дори да прелитате с 200 км в час и минете покрай патрулка, можете да сте спокойни, че няма да получите честитка с глоба по пощата.

"Хората не бива да забравят, че имаме и стационарни камери - 24 на брой, монтирани на рискови участъци в цялата страна, чиито светкавици работят безотказно на тъмно", напомни Антонов.

Шефът на КАТ увери, че проблемът с работното време на мобилните камери ще бъде решен в близко бъдеще. "Има проект да се закупят инфрачервени светкавици за всеки от радарите. Монтираме ли ги, катаджиите с нощни смени също ще могат да следят за скорост", допълни началникът на отдел "Пътна полиция".