Стотици граждани излязоха на протест пред сградата на Министерски съвет в столицата срещу избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Чуват се скандирания "мафия", "оставка" и освирквания. Въпреки силния дъжд, който буквално се изсипа над столицата, непрекъснато прииждат още протестиращи към т.нар. триъгълник на властта – Президентство, Министерски съвет, Народно събрание. Хората са издигнали трибагреници.

Събралите се скандират "И преди, и сега БСП е мафия". Много от протестиращите носят снимки на Делян Пеевски, върху които е написано "Game Over" (Играта свърши). Движението покрай Ларгото е напълно блокирано от протестиращите. Пространството е пълно с хора.

Протестът се организира в социалните мрежи. Групата, която събира недоволните срещу това Делян Пеевски да ръководи контраразузнаването се създаде днес и само за няколко часа събра над 35 000 членове. Обединените в групата "Не искаме Пеевски за шеф на ДАНС" посочват, че протестират срещу "назначаването на Д. Пеевски за шеф на ДАНС, срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унизи за пореден път гражданите, назначавайки си поредното удобно протеже. Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия", заявяват протестиращите.

В групата е публикуван и призивът на президента Плевнелиев от днес да се преразгледа изборът. Има публикуван поименен списък на гласувалите "за" Делян Пеевски депутати. Има и по-умерени мнения, в които се посочва, учудване какво стои зад всичко това. "Този протест изглежда много удобен за ГЕРБ, особено както искаха да сезират изборите … ще дойда на протеста, но се притеснявам да не стане по-зле след него...", казва един от членовете на групата. 18 са градовете изброени там, в които се казва, че ще бъдат организирани протести тази вечер.