Бисер Миланов - Петното потвърди, че се е срещал с Бойко Борисов в Банкя. Той разказа пред депутатите, с които се срещна, че антиправителствените протести, които започнаха миналото лято, са били платени. Според него се плащало и на участници, и на медии.

Това обяви след срещата Сияна Фудулова от БСП, председателката на анкетната комисия 2 в 1 (за внезапното напускане на Христо Бисеров от всички политически постове и за твърденията, че лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се е срещал с Петното и му е предлагал пари). Заседанието на комисията беше закрито за журналисти. Преди Петното пред депутатите се явиха хора от НСО, но те отказаха коментари след срещата.

Петното дойде в бившия Партиен дом под конвой с белезници. Той беше арестуван в началото на тази година заради заплахи към хора от протестите по заповед на главния прокурор Сотир Цацаров. Полицаите, които го придружаваха бързо го отведоха от залата и не дадоха възможност на журналистите да говорят с него. Миланов успя да каже само: "Елате в затвора да видите как стоя незаконно. Елате в затвора и ще ви дам интервю".

Наскоро той се оплака, че е бил пребит от роми в затвора, но днес не се виждаха белези от бой по лицето му.

Фудулова разказа още, че Миланов потвърдил за среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Банкя. По думите й Петното не казал кой и колко му е плащал. Момчетата от НСО обявили, че не помнят дали Борисов е имал среща с Миланов. Това според депутатката от БСП и доста притеснително.

Бисер Миланов, по прякор Петното, е представител на гражданското движение „Свобода" и стана особено известен, след като беше на среща с премиера Пламен Орешарски в Министерския съвет и направи официално изявление след това. Името му нашумя и заради провокации по време на антиправителствените протести, заради което главният прокурор Сотир Цацаров нареди да го задържат.

Софийският районен съд (СРС) отмени задържането под стража на Петното и му наложи най-леката мярка за неотклонение - „подписка”. Веднага след това обаче му беше повдигнато друго обвинение и той отново влезе в затвора.

45-годишният Миланов е от Русе и има 7 присъди, част от тях ефективни.