Бизнесменът Борислав Манджуков е бил гръмнат с два куршума в тялото, което е причинило смъртта му, потвърдиха от полицията. Все още тече аутопсията на 39-годишния мъж, след която ще се знае категорично кое от нараняването е довело до фаталния край. По трупа не е открита рана от нож, което отхвърля първоначалната версия, че Манджуков е довършен с хладно оръжие.
Днес на мястото, където бе убит бизнесменът - пред входа на кооперацията, в която живее в комплекс " Бокар", започна втори оглед. Иззети са записи от камерите в съседство. Разследващите се надяват, че поне някоя от тях ще е заснела убийците. Предполага се обаче, че килърът е бил един и е бил маскиран. Той е чакал прикрит край блока в столичния комплекс, който се намира на бул. "България". След като си е свършил работата, се е качил в кола, която го е очаквала на булеварда.

Криминалистите работят по няколко версии за екзекуцията. Водещата е неуредени финансови взаимоотношения. Името на Манджуков се свързва с контрабанда на цигари и различни финансови далавери, както и измами. Той е имал чейндж бюра, които били известни във Варненско, че мамели с обменните курсове, коментира пред ТВ7 Веселин Данов.

Разследващите проверяват и версията, че Манджуков е имал отношение с арестуваните варненци, които бяха прибрани по подозрение, че са разработили международния канал за трафик на дрога, разбит през февруари при съвместна акция на българските и френските служби. Тогава бе открит 1,4 тона кокаин, скрит в гуми, натоварени на испански камион, превозващ части и техника от ралито Париж-Дакар.