Мъжете избират любимата си прическа, едва когато достигнат 32-годишна възраст, след като са опитали пет различни прически, установи ново изследване.

Жените пък обикновено изпробват седем стила, преди да открият един, който искат да задържат за дълго време. Сред звездите, които са запазили прическата си след 32-годишна възраст, са рокаджиите Мик Джагър (69 г.), Дейвид Бауи (66 г.) и Род Стюарт (68 г.).

Причините, които мъжете посочват за придържането си към един и същи стил, варират от удобство (65%) до признанието, че са харесвани от партньорката си (10%). Актьорите Райън Гослинг, Джейк Гиленхал и певецът Джъстин Тимбърлейк са на 32 години и вероятно ще запазят сегашната си прическа в обозримо бъдеще.

Изследването сред 2000 души, осъществено от марката продукти за косата Fudge, установило и влиянието, което прическите на знаменитостите имат върху британските мъже, и привлекателността на прическите, които обикновено не се смятат за модерни. 20% от анкетираните признали, че искат дълга коса, за да копират знаменитости като Дейвид Бекъм и Брадли Купър, а една четвърт смятат, че прическата на кмета на Лондон Борис Джонсън е добра.

Други 17% смятат бакенбардите на колоездача Брадли Уигинс за страхотни, въпреки че на 33-годишна възраст, той възприе по-обикновен вид като ги обръсна. Две трети от участниците в допитването заявили, че предпочитат косата им да посивее като тази на Джордж Клуни пред това да започне да оредява. 12% от представителите на силния пол дори са готови да боядисат косата си в сиво, за да са в крак с модните тенденции. 6 на сто вече са направили това.