Бойко Борисов направи нескопосан опит за анализ на сексуална основа, за да опише властовите сюжети. Това каза лидерът на ДПС Лютви Местан в отговор на коментара на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, че ДПС изнасилва БСП.

Борисов коментира по-рано днес, че се бави избора на заместник-министри и областни управители, защото ДПС И БСП не могат да се споразумеят за хората си във властта.

"Бойко Борисов е бесен и то е разбираемо. Защото на довчера едноличния обсадител на властта му се налага да играе ролята на тривиален политически коментатор на други управляващи. Понеже е прибегнал до сексуална терминология, за да опише властовите сюжети, на мен ми изглежда доста странна тази роля на воайор", каза Местан.

Според него "анализът" на Борисов е нескопосан и грубоват. "Странна смесица между уличен език и опит да се докосне до психоанализата на Фройд. Не стои добре в тази роля", коментира още лидерът на ДПС. Той бе категоричен, че всички министри в кабинета "Орешарски" са на ДПС и БСП. "Всички министри в кабинета "Орешарски" са на 42-рото Народно събрание. На Бойко Борисов му е трудно да разбере това", каза Местан.

Депутатът от социалистите Антон Кутев обясни, че няма забавяне в назначението на заместник-министрите, но се търсят "качествени хора, които да си разбират от работата". Зам.-министрите в кабинета на Пламен Орешарски не се избират като предишните, категоричен бе Антон Кутев и обясни: "Ние ги търсим по друг начин. Не ги търсим по кръстовища. Зам.-министрите и министрите е хубаво да говорят повече от банкянски език", коментира той. По думите на Кутев изискванията към тях сега са по-големи отколкото при предходните управляващи.