Заради появата на новите технологии любовните писма не са това, което бяха.

Докато написаните саморъчно и изпратени по пощата писма някога можеха буквално да бъдат "запечатани с целувка", днес един или два хикса в края на имейл или есемес се смятат за романтичен жест. Но британската модна марка Бърбъри и интернет гигантът Гугъл се обединиха, за да върнат любовта в кореспонденцията ни.

Те създали Burberry Kisses като начин "за очовечаване на технологиите чрез емоционални дигитални преживявания". Потребителите могат да влязат на сайта Kisses.Burberry.com и да изпратят лична целувка на любимия човек. Това става като запечатат устните си с камерата на десктопа или като целунат тъчскрийна на мобилния си телефон.

Ако не можете да създадете целувка със собствените си устни чрез камера или тъчскрийн, Бърбъри предлагат свои "бързи целувки", които също могат да бъдат изпращани. Преди да изпратят целувките си, потребителите могат да изберат цвета на устните, които искат, от гамата цветове на Бърбъри, включително розово, лилаво, телесно и червено.

След това те могат да добавят лично съобщение и да изпратят целувката си дигитално до най-любимия си човек. Но забавлението не свършва дотук. Пътуването на всяка целувка може да бъде проследено чрез персонализирана анимация, показваща триизмерно небето над различни градове като Лондон или Ню Йорк, очертавайки пътя на целувката от местоположението на изпращача до това на получателя.

Личният момент се получава с помощта на технологиите Гугъл Ърт и Стрийт Вю, които показват пътуването на писмото до предназначението му. За хората, които не разбират как да изпратят целувка, Бърбъри предоставя на разположение видео, в което се обяснява цялата технология.

Участници в него са певицата Мисти Милър, която пее Evergreen Love, и британските модели Чарлът Уигинс и Роб Прайър. Чарлът участва в рекламната кампания за сезон пролет-лято 2013 на Бърбъри и многократно е преминавала по подиума в ревюта на модната марка, а Роб е лице на рекламната кампания на часовниците на Бърбъри The Britain, представена през октомври миналата година.

"Постоянно мислим за това как предаваме емоцията от това, което създаваме и преживяваме в реалния свят, към дигиталното пространство, независимо дали става дума за улавяне на енергията и вълнението от концерт на живо, очакването преди модно ревю или просто усещането от обличането на шлифер в дъждовна утрин. Burberry Kisses започна с идеята да придаде на технологията малко сърце и душа и да обедини семейството на Бърбъри в света чрез разказването на история, която превръща дигиталното в лично", заяви творческият директор на модната марка Кристофър Бейли.