Убитият в понеделник вечерта бизнесмен Борислав Манджуков имал неуредени сметки с украинци. С тях той планирал разкриването на верига заведения в Киев, Москва и София още преди две години. Мащабният проект щял да се финансира от украинска и руска страна. Дори два от клубовете - в Киев и Москва били отворили врати и работели с пълна пара, съобщава "Фрог нюз", позовавайки се на източници от службите.
В същото време Манджуков имал проблем с българска банка, в която имал депозирана голяма сума пари. Банката обаче отказвала да му ги даде заради представени от него документи с невярно съдържание и невъзможност да посочи произход на парите. Той водел дело срещу финансовата институция. Негови познати от червените среди обещавали да му помогнат да си изтегли парите, с които възнамерявал да покрие някои свои задължения към български и чужди партньори.

Всъщност по-късно се разбира, че част от парите на собственика на заведенията "Версай" и "Верту" във Варна и София не са от печалбата на заведенията му, а от измами с ДДС. Разследване на НАП и прокуратурата показва, че Борислав Манджуков е спечелил около 10 млн. лв. чрез 36 фирми. Голяма част от тях били кухи, а използването им е единствено с цел да се източи ДДС.

Преди две години Манджуков пътувал често до Дубай. Според ченгета, там той се срещал с руски бизнесмени, които инвестирали у нас чрез подставени фирми и лица. Той бил избран да отговаря за някои от обектите, които харесвали руснаците.

39-годишният Манджуков не криел, че се познава отдавна с бившия икономически министър от времето на тройната коалиция Петър Димитров. Хвалел се и с други връзки в столетницата. Не криел, че е спонсорирал партията. Когато обаче бе арестуван преди година и половина за ДДС измами, социалистите отрекоха да имат нещо общо с него.