Премиерът на Малайзия съобщи въз основа на нов анализ, че изчезналият самолет на Малайзийските авиолинии е паднал в южната част на Индийския океан.

Той допълни, че авиокомпанията е уведомила близките на 239-та пътници на борда. Текстът на SMS-а до семействата на жертвите гласи, че "без никакво разумно съмнение" може да се приеме, че самолетът е загубен и че няма оцелели.

Полет MH370 изчезна след излитането си на 8 март. Съобщението на Наджиб Разак дойде в петия ден от международното издирване в южната част на Индийския океан. Въз основа на нови анализи на британската Агенция за разследване на въздушни инциденти и компанията Инмарсат, която предоставя данни от сателити, "заключихме, че MH370 е летял в южния коридор и че последната му позиция е била насред Индийския океан, западно от Пърт", съобщи премиерът на Малайзия.

"Това е отдалечено място, далеч от всякакви възможни места за кацане. Поради това с дълбока тъга и съжаление трябва да ви информирам, че според тези нови данни полет MH370 е завършил в южната част на Индийския океан", допълни той.