Един от най-популярните шоумени у нас Слави Трифонов ще стартира нов медиен проект до няколко месеца. Той ще създаде регионални телевизии в най-големите областни центрове в страната. На първо време проектът ще заработи в Бургас, Варна, Стара Загора, Русе и Плевен. Не е ясно защо вторият по-големина град в страната Пловдив е ивън списъка на Слави. Телевизиите ще имат ефирно  покритие. 

Идеята на тв звездата е да завладее местните рекламни пазари, които според неговите анализатори все още не са разработени. Програмите ще има силно изразен местен характер, с новини и  много живи предавания, които ще засягат сериозни теми от регионите. Отделно ще се наблегне и на развлекателната част, която е силната страна на Слави Трифонов. За да се реализира проектът, той е ангажирал много сериозни професионалисти, които ще разрабатят концепции за всеки един регион.

С новият си проект Слави Трифонов ще даде сериозна заявка като един от новите тв босове у нас. До този момент той развиваше дейност като тв продецунт, сключвайки договори с отделните телевизи/ основно bTV/. Сега обаче ще трябва да се докаже и като собственик на свои ефирни медии.

Преди години Трифонов имаше подобен проект, свързан с отварянето на негова шоу-телевизия, но по неизвестни причини той не се реализира. Според предварителни сметки, само за Бургас ще са необходими поне 2 милиона лева, за да стартира телевизията. Слави притежава солидни капитали, още повече, че той може да вземе и кредит. Банките ще финансират проектите му без проблем, защото кредитното му досие до този момент е безупречно.