Продължава издирването на изчезналия самолет Боинг 777 ( Boeing 777) на авиокомпанията Malaysia Airlines или следи от него. В същото време телевизия Си Ен Ен (CNN) съобщи нови данни за разследването.

След като самолетът е напуснал маршрута си за Пекин в първите часове на осми март, той се е снижил до 3,6 км над морското равнище, съобщи телевизията като се позова на източник, запознат с хода на разследването.

Това са последните изводи от проучванията и съпоставянето на данните от военните радари, които са продължили да следят самолета след като спира работа предавателя на данни на борда, докато се намира над Южнокитайско море. Според Си Ен Ен това може да означава, че на борда е станало извънредно произшествие, което е принудило екипажа да предприеме съответните мерки.

Експертите, запитани от телевизията, отбеляват, че тези данни "изменят същността на играта". Според Мери Скиаво (Mary Schiavo), която е бивш инспектор в министерството на транспорта на САЩ, обичайна практика е в случай на нужда пилотите да предприемат рязко намаляване на височината на полета в случай на бърза декомпресия, пожар или взрив. Именно в този случай е необходимо да се снижат, да обърнат и да се опитат да стигнат до летище, където могат да помогнат на изпаднал в беда съд", каза Киаво.

Височина 3,6 километра позволява да се възстанови сравнително нормален полет при разхерметизация. И по-рано имаше съобщения за рязка промяна на висомчината, но се даваха други противоречиви данни, съобщава РИА"Новости". /БГНЕС /На снимката: Отново разшириха зоната за издирване, която се намира между Австралия и Антарктида. Засега няма потвърдени следи от самолета.