Нови сателитни снимки от Франция показват плаващи обекти в основната зона на търсенето на изчезналия малайзийски самолет в Индийския океан, предаде Франс прес. Снимките, които вече са предадени на Малайзия, включват „потенциали обекти в района на южния коридор” на търсенето, съобщи министерството на транспорта.
Същевременно бе съобщено, че специалисти от NASA ще се опитат да намерят пропадналия Boeing 777-200, след като изучат спътникови снимки от южната част на Индийскя океан.

Според CNN, космическата агенция е взела това решение след като китайския спътник за дистанционно сондиране на Земята откри на около 2600 километра югозападно от австралийския град Пърт голям отломък, за който се предполагаше, че може да принадлежи на изчезналия лайнер. Сега идва информацията и за новите снимки от френския сателит.

NASA не само ще изучи тези снимки, но и ще фотографира за по-нататъшен анализ предполагаемия район на падането на самолета с помоща на своя спътник за наблюдение на Земята EO-1 и установената на Международната космическ станция камера ISERV.