Регионален форум на иновативните училища ще се проведе на 26 юни във Второ средно училище „Никола Йонков Вапцаров“ в Монтана, съобщиха за БТА от Регионално управление на образованието (РУО) в града. В рамките на събитието девет от училищата от област Монтана ще споделят добри практики от иновативната си дейност и продукти, които са разработени от ученици и учители.
С идеята да се популяризира работата на иновативните учебни заведения са поканени представители от всички 58 училища в областта.
Второ средно училище е избрано за домакин, като едно от иновативните, което има доста осъществени иновации, свързани с материалната база. То разполага с интересни иновативни кабинети по история, география и природни науки.
Домакин на миналогодишния форум бе Средно общообразователно училище „Иван Вазов“ във Вършец, където присъстващите отново имаха възможност да разгледат иновативната работа, като база и обучение, припомни Даниела Маринова – старши експерт по организация на средното образование в РУО Монтана.
Тенденцията в образованието е да започнат да се използват все по-съвременни методи за преподаване и да се организира по нов начин управлението на материалната база на училищата, добави тя.