Академичният съвет на Стопанска академия (СА) „Димитър А. Ценов“ в Свищов утвърди новия 8-членен състав на Съвета на настоятелите на Академията. Това се случи на днешното заседание на Академичния съвет, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. 
Оттам посочиха, че за председател на новото настоятелство на свищовското висше училище е избран Николай Дойнов – председател на Съюза на Народните читалища в България.
В състава на Съвета на настоятелите за мандат 2024 – 2028 г. са изявени експерти в своята област и известни на обществото личности с активна позиция и авторитет. Сред тях са Недялко Чандъров – главен изпълнителен директор, председател на УС на ЗАД Булстрад Виена Иншуранс Груп; Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители; Росен Маринов – директор Дирекция „Култура и културно наследство“ към община Свищов; Ивайло Маринов – ръководител Служба по търговско-икономически въпроси, Министерство на икономиката, посолство на България в Румъния, първи секретар, отговарящ за службата по търговско-икономически въпроси, придобил ОНС „доктор” в СА „Димитър А. Ценов”; Йордан Чорбаджийски – изпълнителен директор и член на УС на Black Sea Gold Pomorie, председател на Националната лозаро-винарска камара; Петър Джелепов – зам.-председател на Комисия за финансов надзор, ръководещ Управление „Надзор на инвестиционната дейност” и Николай Костадинов, студент в специалност "Бизнес информатика", предложен от Студентския съвет.
След утвърждаване на състава, членовете на Академичния съвет изразиха увереност, че новият Съвет на настоятелите ще бъде активен партньор на Свищовската академия при осъществяване на ефективно и прозрачно управление, и при насърчаване на основните дейности на висшето училище.
Както БТА съобщи, през месец май бяха избрани деканите за управленски мандат 2024-2028 г., а преди това Академичният съвет избра заместник-ректорите за новия управленски мандат.