Заради технически проблем с два от асансьорите в МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ в Кърджали, от лечебното заведение излязоха с уведомление към гражданите, че работещият един асансьор ще се ползва изключително за тежко болни и спешни пациенти, за зареждане на храна, консумативи и лекарства.
От пресцентъра на лечебното заведение обясняват, че техници работят по двете съоръжения. Оттам приканват граждани и пациенти да се преустанови ползването на изправния асансьор извън медицински цели без сериозни поводи до отстраняване на проблема.  Призовават също свижданията и получаването на информация за пациентите да става само в часовете, определени от отделенията, а не по-всяко време.
От МБАЛ“Д-р Атанас Дафовски“ АД се извиняват за причиненото неудобство и отправят молба към гражданите след ремонтиране на съоръженията да спазват разписаните ограничения за броя на хората при едно качване.
Десететажната сграда на лечебното заведение разполага с общо три асансьора – два големи, позволяващи придвижване на пациенти на легло, и един малък.