Промоутърската компания Fest Team анонсира подписването на предварителен договор за придобиване на Charmenko (включително – Charm Music и Charmworks), източноевропейския промоутър, агенция за ангажиране на световноизвестни артисти за концерти и фестивали, популярна с богатия си опит, широка мрежа от контакти и собствено портфолио с изпълнители.
Този стратегически ход е изключително важна стъпка в стратегията за растеж на Fest Team, чиято цел е да затвърди регионалното си присъствие и да разшири дейността си в Източна Европа, Балканите, Турция, балтийските държави. Очаква се окончателният договор да бъде финализиран по-късно това лято, съобщават от Fest Team.
„Придобиването на Charmenko е трансформираща възможност за Fest Team. За нас е привилегия да се обединим с популярна и уважавана компания в музикалната индустрия като тази. Вярвам, че като комбинираме експертизата и професионализма на екипа на Fest Team в организирането на големи музикални събития със силните контакти на Charmenko и техния повече от 30-годишен опит и познания за индустрията, ще успеем да създадем синергия, която ще предефинира музикалния пейзаж на Източна Европа. Това стратегическо обединение ще ни помогне да свързваме адекватно артистите с локациите и фестивалите, и да предлагаме цялостни решения, които да подобрят преживяването, както за изпълнителите, така и за публиката.“, казва Стефан Еленков, главен изпълнителен директор на Fest Team.
„Като група компании, работещи в целия източноевропейски регион, ние оцеляхме по време на пандемията от КОВИД, като дори се върнахме към растежа, който имахме в предишното десетилетие. Въпреки неблагоприятния период за независимите промоутъри, компанията ни успя да отвори нови офиси и да удвои размера си от 2021 г., без да натрупа дългове. Чувствам, че точно сега е моментът да се присъединим към по-голяма източноевропейска организация за промотиране, ангажиране на артисти и качествени услуги в забавния сектор за целия регион, която умее да интегрира креативност, синергии и професионализъм с дългосрочни стратегии и която поставя артистите, публиката и клиентите в основата на нашата мисия", коментира основателят и собственик на Charmenko – Ник Хобс.
В портфолио на Fest Team са Sofia Solid, фестивалите Hills of Rock и Spice Music Festival, концерти на Pantera, Ерос Рамацоти, Arctic Monkeys, Ед Шийрън, Андрея Бочели, Iron Maiden, Amon Amarth, Kreator, Том Джоунс, Омара Портуондо, Megadeth, Fun Lovin' Criminals, Five Finger Death Punch, Лени Кравиц, Franz Ferdinand, Editors, Nothing But Thieves.
Charmenko е базирана в Истанбул със свои офиси в Полша, Чехия и Словакия, Унгария, Хърватия и Сърбия. Като Charm Music, промотира събития във всички държави, където има офиси, но и работи на принципа  на съвместни партньорства в балтийските държави и България (с Fest Team). Ангажира световни звезди за клубни гигове, концерти и фестивали и организира събития още и във Финландия, бивша Югославия, Румъния, Молдова, Гърция и Кипър, Кавказ и Египет, както и в балтийските държави, България. Очаква веднага след края на войната, да се върне и в Украйна, и веднага след падането на руските и белоруските режими – да се върне и в Русия и Беларус.
/ДД