На тържествена церемония пред паметника на „Св. Георги Победоносец“ в парк „Александър Стамболийски“ връчиха свидетелствата за професионална квалификация на колежаните от старозагорския Професионален колеж по охрана и сигурност. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. 
Събитието започна с водосвет за здраве и благоденствие, а от името на Община Стара Загора випускниците приветства зам.-кметът Надежда Чакърова. „Пожелавам много успехи, професионални и лични, дръзновение и късмет. Сбъдвайте мечтите си, ние вярваме във вас“, каза тя и поздрави поздрави един от отличниците на випуска със символичен подарък от ръководството на Общината.
 „Онова, което никое друго учебно заведение не може да ви даде, е високото съзнание и самочувствие, че с вас редът и законността в държавата и обществото не биха били възможни. Нека в бъдеще с компетентност и професионално знание да превръщате младежкия порив в професия и съдба. Във вашия път нямате право на грешки, слабост, колебания или пристрастия“, обърна се към завършващите директорът на колежа проф. Драгомир Петков.
Поздрав към колежаните отправиха и акад. Румен Ралчев, Велик приор на Ордена на рицарите тамплиери в България, общественият посредник на Стара Загора Иванка Сотирова, главният секретар на Тракийски университет доц. д-р Неделина Костадинова и началникът на Регионалното управление на образованието Милена Йолдова-Стоянова.
Официалната церемония приключи с изпълнение на химна на Република България от Духов оркестър - Стара Загора. 
Колежът обучава кадри в професионално направление “Сигурност”, като развива способности за планиране, организиране и управление на охранителна дейност – както на ниво охрана на ВИП лица, така и на фирмено, регионално и национално ниво, се посочва в официалния сайт на учебното заведение. Поставя основите на професионалните компетенции за работа в Национална служба за охрана, Специализиран отряд за борба с тероризма, Охрана на съдебната власт, полиция, професионална армия и частни охранителни структури.