Музикантите от Симфониета в Шумен ще изнесат концерт под наслов „Мой свят” в четвъртък, както и „Класика в събота вечер“ в залата “Проф. Венета Вичева”, съобщиха от симфоничния оркестър в града днес. 
В концерта "Мой свят” ще се включат бивши и настоящи възпитаници на Средно училище “Сава Доброплодни” в Шумен. Под диригентската палка на Славил Димитров ще прозвучат мелодии от мюзикъл, филми, както и поп и естрадни изпълнения. Солист на концерта ще е Мила Белчева, която е завършила шуменското средно училище през 2015 г. На сцената ще се изявят още абитуриентите на учебното заведение Теодора Рачева и Надежда Димитрова, както и хорът на училището, с диригент Христина Денчева, отбелязват от Симфониетата в Шумен. 
“Класика в събота вечер” ще срещне любителите на класическата музика с пианиста Алберт Мамриев, който е лауреат на множество международни конкурси и ще пристигне за концерта от Германия. Той ще изпълни Трети концерт за пиано и оркестър от Бетовен. Финален акорд на концерта, чийто диригент ще е Иван Илиев, ще бъде поставен с изпълнението на последната завършена симфония от Моцарт - “Юпитер”, допълват от Симфониетата в Шумен.