С изпълнение на живо на O, Sole mio в Националния пресклуб на БТА в Благоевград тенорите Юрий Николов, Михаил Михайлов и Георги Динев поканиха публиката на концерт „Три тенора … и още нещо“, който е тази сряда, 26 юни, в залата на Камерна опера – Благоевград. 
Диригенти на концерта са Георги Еленков и Красимир Топалов, а това е последният проект на Камерна опера за този сезон, каза пред журналисти в пресклуба на БТА директорът на Операта в Благоевград Лина Ангелова. Тя разказа, че проектът е обсъждан от поне 12 години, а желанието да се осъществи е голямо.
„Щастлива съм, че успях да съчетая свободното време на тримата тенори и на диригента Георги Еленков. Проектът е на големите имена от края на миналия век - Лучано Павароти, Пласидо Доминго и Хосе Карерас, горда съм и смея да твърдя, че може би България ще чуе най-добрите тенори в този проект“, каза още Лина Ангелова. 
На сцената ще се покажат индивидуалност, характер, можене, каза солист тенорът на Камерна опера - Благоевград Юрий Николов. Той подчерта ролята на Георги Еленков, като посочи, че целта е била да открият млад диригент, който да е „запален“, да иска точно такъв проект. Николов подчерта и значението на операта да възпитава, което става „само чрез доброто показване“, но отбеляза, че „без благоевградската публика губим смисъла на съществуване“ и покани жителите и гостите на града в сряда в залата на Операта.
Програмата е разнообразна, подготвили сме един много хубав концерт, каза солист тенорът Михаил Михайлов, който е свързан с Камерна опера – Благоевград още от 2014 г. Михайлов разказа за първия си досег с класическото изкуство с концерт на тримата тенори Павароти, Доминго и Карерас. С колегите сме пели тези формати в чужбина, за първи път се събираме в България и очакваме публиката да бъде приятно изненадана, каза солист тенорът Георги Динев. 
Проектът е по идея на тенорите и аз съм щастлив да бъда поканен в това заглавие, каза диригентът Георги Еленков. Той определи като предизвикателство осъществяването на такава „нелесна и немалка програма, която включва разнообразни заглавия“. Георги Еленков е диригент на смесения хор на катедралния храм „Св. Александър Невски“ и музикален продуцент в Българско национално радио, но също така е гост-диригент на различни музикални състави в страната, с които реализира разнообразни творчески изяви.
Към проекта вече има интерес, каза директорът на Камерна опера – Благоевград. Очаква се концертът да бъде изнесен и пред публика в Разлог, Банско и Петрич.