Повече от 700 изпълнители ще участват в 54-ото издание на традиционния фолклорен събор "Златната гъдулка", което ще се състои на 30-и юни (неделя) в Парка на младежта в Русе. Това съобщиха организаторите от Общината. 
Участниците са от различни краища на страната. В събора ще се включи и детският фолклорен състав "Талисман" от град Тараклия, Молдова.
Певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи и участници в народни обичаи ще се състезават за приза "Златната гъдулка" за колективни и индивидуални награди.
Призът и сувенирните гъдулки са изработени от русенския майстор Антон Антонов. Председател на журито, което ще оценява изпълнителите, е Красимир Кондов - главен художествен ръководител на "Северняшки ансамбъл за народни песни и танци" и преподавател в Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в Плевен. 
Съпътстващата програма на събора включва и "Уличка на занаятите", организирана от Дунавската задруга на народните художествени занаяти, на която ще бъдат представени произведения на русенски майстори.