При откриването на Деветнадесетата Световна среща на българските медии в Одеса се включиха отново всички Национални пресклубове на БТА, което е възможност на регионалните журналисти да се включват в тези общонационални събития. Това каза генералният директор на БТА Кирил Вълчев при откриването на местната конференция по проекта "Европа на Балканите: Общо бъдеще" в Монтана, където по-рано днес бе открит Национален пресклуб на БТА. 
Подобни събития като днешното през последните три години осъществихме заедно с Европейския парламент (ЕП) и Европейската комисия (ЕК) на най-различни теми. С ЕП направихме дискусии във всички областни центрове на България, посветени на конференцията за бъдещето на Европа. С ЕП имаме проект, насочен към обучението на журналисти. С ЕК имахме проект, посветен на европейските фондове за сближаване в България. В момента това е проект, посветен на фондовете на сближаване между балканските държави и най-вече съседите на България. Всеки месец представяме възобновеното списание ЛИК, всеки нов брой в цялата мрежа от пресклубове, коментира Кирил Вълчев.
Тази седмица в четвъртък от 17:00 часа и Монтана ще участва в представянето на броя, посветен на 120-ата годишнина от рождението на големия български писател Атанас Далчев, посочи Вълчев. Миналата година имахме поредица от събития, посветени на 160–ата годишнина от рождението на Алеко Константинов, каза още той.
Преди няколко дни в общата ни мрежа направихме събитие за резултатите от Европейските избори с включване на 27 кореспонденти от всяка държава членка на ЕС, припомни Кирил Вълчев.