Трима шахматисти завършиха със седем точки и половина в турнира по ускорен шахмат, които се игра в 9 кръга на 23 юни в с. Кюлевча. Лъчезар Йорданов, Валентин Панбукчиян и гросмайстор Васил Спасов заеха първите три места в крайното класиране. По допълнителни показатели победата в турнира завоюва Йорданов от Шахматен клуб „Варна". Второто място зае Панбукчиян от същия клуб, а трети остана гросмайстор Спасов от Спортния клуб по шахмат „Шумен", съобщиха организаторите на турнира.
Състезанието беше организирано от Община Каспичан и шуменския шахматен клуб. То се игра по швейцарската система, с времева контрола от 10 минути плюс две секунди добавени на ход за състезател. Главен съдия беше Петромир Панайотов. Наградният фонд на турнира беше 1300 лева. Финансови награди бяха връчени на класиралите се до осмо място шахматисти. Бяха присъдени и специални награди.
При сеньорите с най-предно класиране са Росен Русев и Иво Владимиров. До 16 години се отличиха, Михаил Мързаков и Сияна Костадинова. До 14 години най-добре представилите се шахматисти са Велин Симеонов и Еге Есмер. До 10 години най-предно класиралите се шахматисти са Стоян Илиев и Саня Зуртелова, допълват от шуменския шахматен клуб.
Както БТА съобщи, общо 78 шахматисти бяха в стартовия списък на състезанието.