Български дизайнери представиха своите колекции в 75-ия Парад на модата в Плевен. Модният спектакъл е вдъхновен от неговия създател, режисьор и хореограф Георги Ангелов, който вече 35 години събира на една сцена млади и утвърдени имена в българската мода.
На сцената на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" бяха показани колекциите на Николета Палакарчева от модна къща "Везе" и майстор везбар Даниела Вълкова, Юнвер Кьосе от София, Халил Дуралиев, Славена Иванова от Варна, Емил Спасов от Благоевград, модна къща "Елинор" с дизайнер Елеонора Харизанова и Биляна Веселинова от Плевен. 
В своето нестандартно модно шоу Ангелов съчетава по свой собствен уникален начин дреха, пластика, музика, светлина и звук. В тазгодишното издание на Парада на модата специално беше участието на актрисата Аня Пенчева, която бе лице на две от представените тази вечер модни колекции.
На сцената на модното шоу своя талант показаха младата поп певица Стефани Славчева и възпитаници на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" с преподавател Маня Николова. 
На финала на спектакъла бе връчена наградата за млад дизайнер на Парад на модата Плевен 2024. Нейният носител се определя от дизайнерите, които участват в модното шоу. Тази година тя бе присъдена на Юнвер Кьосе, която е получи от миналогодишния носител Халил Дуралиев. 
Правя Парад на модата, защото искам светът да бъде по-красив, нашият град да бъде по-красив и искам Плевен да се гордее с този форум, каза Георги Ангелов.