Кандидатите за кмет на населено място в село Студеница, община Хитрино, които участват в днешните избори, са двама. В селото е разкрита секционна избирателни комисия в читалището в Студеница и една подвижна избирателна секция. В подвижната секция гласуването е с хартиени бюлетини, а в секцията в читалището гласуването се осъществява с машина и с хартиени бюлетини. Това съобщи за БТА Веселина Маринова, секретар на Общинската избирателна комисия в Хитрино. 
Тя добави, че изборният ден в Студеница е започнал без проблеми. Няма постъпили сигнали и жалби, избирателите в Студеница са около 485, каза още Маринова.
Изборният ден започна в 7:00 часа и трябва да завърши в 20:00 часа. Със заповед на директора на Областната дирекция на МВР-Шумен ст. комисар Георги Гендов в Студеница са ситуирани мобилни групи. До новия местен вот в с. Студеница се стигна, след като със свое решение Административният съд в Шумен отмени решението на Общинската избирателна комисия в Хитрино за избора на кмет на Студеница на първия тур от местните избори.