В две села в Благоевградско днес има частични местни избори за кмет на кметство, показва справка на официалния сайт на Централната избирателна комисия. Това са симитлийското село Брежани и хаджидимовското село Теплен.
Кандидатите за кмет на село Брежани са трима, каза за БТА председателят на Общинската избирателна комисия – Симитли Величка Ушатова. До частични избори се стигнал, след като избраният на местните избори през есента на 2023 г. кмет е подал молба, с която е изразил желанието си да бъде освободен от този пост по лични причини. След неговата оставка ние сигнализирахме ЦИК и с указ на президента бяха насрочени нови частични избори, посочи председателят на ОИК – Симитли. Днес избирателите в Брежани ще гласуват в три секции – една с машина и с хартиени бюлетини, една само с хартиени бюлетини и една подвижна, посочи Ушатова. 
Избори ще има и в село Темплен, където кандидатите за кмет на кметство също са трима, каза председателят на ОИК – Хаджидимово Даниела Бойкова - Банева. В селото е образувана само една секционна избирателна комисия, в която избирателите ще могат да гласуват с машина или с хартиена бюлетина.