Българската телеграфна агенция ще открие Национален пресклуб в Монтана на 24 юни от 13:30 ч. Той се намира на  улица „Любен Каравелов №1“ в града и е 40-ият в страната и в чужбина.
С откриването на пресклуба в Монтана БТА ще има пресклубове във всички областни градове на страната. 
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев ще открие новия пресклуб, а гости на събитието се очаква да бъдат кметът на областния град Златко Живков, депутати от региона, областният управител на Монтана Ивайло Антонов, директори на държавни звена и културни институции, журналисти, граждани.
Пресклубът в Монтана се открива, след като на 9 май 2024 г. генералният директор на БТА Кирил Вълчев и кметът на Монтана Златко Живков подписаха договор, според който общината предоставя пространство за разкриване на кореспондентско бюро с Национален пресклуб в областния град.
 В Монтана БТА има свои кореспонденти от около половин век, като в отделни периоди от време това са били Христо Ватовски, Хари Харалампиев, Борислав Костов, Еми Кирилова и Цветана Евгениева. От 2003 година кореспондент е Цветомир Цветков, а от 2024 година и Милена Островска.
Към момента БТА има открити 26 пресклуба в областните градове, четири в необластните, шест извън страната и два мобилни пресклуба.
Областните градове, в които БТА има разкрити свои пресклубове са София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. Необластните градове с пресклубове на БТА са Казанлък, Петрич, Самоков и Свищов.
БТА има пресклуб и на българската база „Св. Климент Охридски“ на остров Ливингстън в Антарктида.  
Извън страната, БТА има пресклубове в Анкара (Турция), Босилеград (Сърбия), Букурещ (Румъния), Одеса (Украйна), Скопие (Република Северна Македония), Тараклия (Молдова).
Агенцията има и два мобилни пресклуба - на българския военен научноизследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ и на Международния панаир на книгата в София.
Политиката на агенцията е да има свои медийни средища във всички съседни страни, както и в държави с големи български общности. Навсякъде пресклубовете са предпочитано място за общуване между медии и представители на бизнеса, политиката, културата, спорта. В тях се организират пресконференции, дискусии, изложби и други събития, на които институции, организации и граждани отправят послания и огласяват новини от съответния регион, достигащи чрез БТА на национално ниво, а чрез емисията на английски език – и в чужбина.
Всички пресклубове разполагат с аудио-визуална техника и модерно оборудване, като предлагат възможност за директно излъчване онлайн.